Съвременната епидемия

Опасността
Надига се е страшна епидемия от малоумие, и нищо и никой не може да я ограничи. Броят на малоумните хора расте с часове, и явно това е много заразно. Вероятно се заразяват от небивалиците, които сега се разпространяват за пандемията от коронавирус.

Симптомите
Малоумния човек се интересува от това, което иска, а не от това което е. Той не мисли, а чете, копира и разпространява това, което отговаря на желанията му. Желанията на малоумните хора са по силни от действителността. Въпреки че са роби на желанията си, ако някой или нещо им ограничи осъществяването на желанията им, това те тълкуват като ограничаване на свободата им. Въпреки че те самите са крадци, измекяри и селски тарикати, веднага обвиняват в същото всеки, който ги ограничава да бъдат такива. Той е срещу беззаконието и нарушаването на правилата, но самият той не спазва законите и правилата, тъй като те не се отнасят или са неподходящи за него. Малоумния човек е ограничен от способности и инструменти да мисли, и следователно не може да борави с факти и да смята. Той не може да съпоставя фактите, а само ги приема или отхвърля според шаблоните на собствените си ограничения.

Действителността
Аз няма да коментирам колко са заразените и умрелите по света от коронавирус, нито пък колко е заразен коронавирусът, тъй като за късмет до този момент аз не съм очевидец. Ще коментирам една сфера от ежедневието, бизнеса и развлеченията на света, която също не виждам в последно време. Това е спорта. Като част от конспирацията с пандемията с коронавируса, за която малоумните твърдят че е фалшива или че въобще не е опасна, организаторите на измамата решиха да направят нещо нечувано. Спряха Формула 1 и Шампионска лига и отмениха Европейското по футбол и Олимпиадата в Япония, въприки че са след няколко месеца. Спрени са всички спортни събития по света. Може би на пилотите не им се кара, футболистите са уморени и не им се рита, а на лятната олимпиада ще им е много горещо на спортистите. Кой луд ще отмени европейско и олимпиада, след като тяхната подготовка изискват много време, средства и усилия, и се очаква скорощно възстановяване на вложеното. Но това не е най-големия проблем. Основният проблем е липсата на тренировки и състезания. Самостоятелните занимания на един спортист са за физическата му подготовка. Истинските тренировки са в залите и на терените с отборите и спаринг партньорите. А състезанията са стимула за напредък и обогатяване.

Без тренировки и състезания спортистите просто ще си поддържат добрата форма. Но със сигурност ще им се отслабят способностите и уменията. Напълно реалистично е да видите футболни отбори да ритат на терена като деца или аматьори, ако не тренират една година.

Бих могъл да коментирам и други сфери, които също спряха частично или напълно да функционират. Списъкът с губещи е безкраен. И като добавка ще дам още една подсказка. От Френската революция насам, а най-вече през последните десетилетия, при най-малкия дискомфорт фланцузите са на улицата, и няма кой да ги спре. За справка – жълтите жилетки. Сега обаче всички са под тая фалшива карантина и я спазвят стриктно и си стоят по домовете. А може би все пак са големи балами за разлика от нашите най-велики тарикати на планетата. Или пък въобще не са по домовете си, защото пък преди няколко дена някой ми беше казал, че нямало никаква карантина във Франция и по телевицията излъчвали фалшиви новини. Пък аз гледах наша репортерка която беше на живо по телевизията, и показваше от Париж празните улици и площади. Вероятно когато екипа е отишъл там, са казали на всички хора да се прибират по домовете, че ще предават на живо за България.
Лечебни въпроси
Ако пандемията е, както твърдят малоумните хора, измислена или фалшива, тогава следва въпросът защо? Или пък кой и какво би спечелил от настоящата ситуация. За какво им е на лекарите от цял свят да завишават данните за жертвите? И още...
Ако се припознаете със симптомите, и отговорите правилно на тези въпроси – лечението вече е започнало!

© 2018 Робство и свобода